Antwoord op vragen over het sociaal domein

Arnhem doet aangifte van fraude met pgb's

Categorie: Algemeen nieuws
Datum: 18 juli 2017
Bron: ANP

De gemeente Arnhem heeft aangifte gedaan van fraude met persoonsgebonden budgetten (pgb's) van kwetsbare jongeren. Zorginstelling De Zorgdrager heeft jonge cliënten "ernstig financieel benadeeld", vermoedt de gemeente. Een woordvoerder bevestigde dinsdag de aangifte na berichtgeving in De Gelderlander.

De Zorgdrager regelde onder meer dagbesteding en beschermd wonen voor jongeren met uiteenlopende problemen, zoals stoornissen, verslavingen en tienerzwangerschappen. Een woordvoerder van de gemeente Arnhem vertelde dat het in die stad om veertien cliënten gaat. De gemeente stapte naar de politie na signalen van cliënten en oud-medewerkers. Arnhem besloot eerder al de betalingen aan de organisatie te staken. Ook zorgverzekeraars stopten met het overmaken van geld. Daardoor kwam De Zorgdrager snel in financiële problemen; het bedrijf ging failliet.

Bedragen kon een woordvoerder van de gemeente niet noemen. De voormalige eigenaar van het failliete bedrijf ontkent dat hij fraude heeft gepleegd.

Lees ook